Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ihale yolsuzluğu iddialarıyla ilgili olarak gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Akpolat'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Akpolat'a yöneltilen suçlamalar arasında Beşiktaş Belediyesi'nin bazı ihalelerinde usulsüzlük yapmak ve kamu kaynaklarını kötüye kullanmak yer alıyor. İhale süreçleri incelenirken bazı şüpheli kişilere avantaj sağlandığı ve usulsüz işlemler yapıldığı iddia ediliyor.
Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat ise suçlamaları reddederek, dürüst ve şeffaf bir şekilde belediye işlerini yürüttüğünü iddia etti. Akpolat'ın avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek, iddiaların asılsız olduğunu savundu.
İhale yolsuzluğu soruşturmasının detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın geniş kapsamlı bir şekilde devam ettiği ve ilgili kişilerin ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat'ın gözaltına alınması, Türkiye'de siyaset ve belediyelerle ilgili yolsuzluk iddialarının gündemde olduğu bir dönemde gerçekleşmesi nedeniyle dikkatleri üzerine çekti.